Vanaf 1986 De Ekkermuzikanten EKKERMUZIKANTEN Welkom Welkom Wie zijn wij Wie zijn wij Nieuws Nieuws Agenda Agenda Repertoire Repertoire Ekkerfestival Ekkerfestival Foto's Foto's Contact Contact Links Links Gastenboek Gastenboek Welkom Welkom Wie zijn wij Wie zijn wij Nieuws Nieuws Agenda Agenda Repertoire Repertoire Ekkerfestival Ekkerfestival Foto's Foto's Contact Contact Links Links Gastenboek Gastenboek
Nieuws 2013
Carnaval
Carnaval 2013 begon voor de Ekkermuzikanten op woensdagavond 6 februari in Gasterij de Regt waar we de carnavalsavond voor de ouderen muzikaal mochten begeleiden die was georganiseerd door de Club van 100 van de carnavalsvereniging de Teugelders van Ganzendonck. De avond werd professioneel aan elkaar gepraat door Twan Smits met optredens van o.a. de Biks Bent. En natuurlijk was Prins Luuk XLI, zijn prinses en het boerenpaar ook van de partij. Vrijdagmiddag hebben we geblazen tijdens het carnavalsbal van dagbesteding de Lage Hees, we werden hartelijk ontvangen door Mohammed en hebben de bewoners een leuke middag bezorgd. Totdat de “discjockey” vond dat we een pauze hadden verdiend en een cd-tje opzette. Zondagmiddag na de optocht waren we uitgenodigd om voor de bezoekers van Gasterij de Regt te komen blazen. Maar omdat de optocht nogal lang duurde waren er helaas niet meer zo heel veel bezoekers aanwezig omdat het etenstijd was. Maar de meeste bezoekers die er waren vonden het toch leuk dat we weer zijn geweest. Dinsdagmiddag was weer ons laatste optreden, zoals gebruikelijk begeleiden we dan de prins van carnavalsvereniging De Torenkraaien naar café Dave van de Burgt. Dit jaar was het de buurt aan Prins Patrick om door ons en zijn Raad van Elf opgehaald te worden en naar Dave van de Burgt gebracht te worden voor een gezellige middag tijdens het kindermatinee.
(♫)  Marja
            Sorryconcert Wethouder Notenplein Maandag 17 juni hadden we ons 3de Sorryconcert op het Wethouder Notenplein, dat achter ons repetielokaal de Schuurherd ligt. Omdat wij denken dat de bewoners van het plein last hebben van geluidsoverlast ( zelf zeggen ze van niet!! ), houden we al 3 jaar een concert voor hen als afsluiting voor de vakantie. Ook andere belangstellenden kunnen komen luisteren, waar ook gretig gebruik van gemaakt wordt. Er wordt gezorgd voor koffie met cake en koude dranken en natuurlijk muziek! We hadden weer geluk met het weer, dus het werd een gezellige warme  avond met een heelijk zonnetje.
     Muziekpodium in de Muziektuin Beek en Donk In het najaar van 2011 heeft de Dorpsraad Beek en Donk het initiatief genomen om in de prachtige muziektuin van Beek en Donk muzikale activiteiten te gaan organiseren. Dit met als doel om de muziektuin een mooie “Ontmoetingsplaats”  te laten zijn voor de inwoners van Laarbeek. Om de 4 weken worden dan conceren gegeven door tal van muziekverenigingen en bands. Zondag 30 juni mochten wij aantreden. Tijdens het blazen kwam de zon te voorschijn na een week van kou en regen. De temperatuur was uitstekend en al snel stroomde het terras vol met publiek. Voor ons was het fijn spelen op de kiosk en de accomodatie is erg mooi.  
(♫) Liesbeth (♫) Liesbeth
                    23e Ekkerfestival : een middag vol muziek en gezelligheid! Op zondag 3 november jl. werd voor de 23e keer het Ekkerfestival georganiseerd door blaaskapel de Ekkermuzikanten in zaal Dave vd. Burgt in Beek en Donk. Het festival werd om 13.00 uur geopend door Seniorenorkest St. Caecillia uit Lieshout. Dit orkest, onder leiding van Piet van Neerven, bestaat uit muzikanten, allen ouder dan 55 jaar (de oudste zelfs 95 jaar!!). Ze lieten horen dat ze nog prima een deuntje mee kunnen blazen. De Parkblaozers uit Nuenen willen dat entertainment brengen wat het publiek aanspreekt. En daar zijn ze geweldig in geslaagd.Onder leiding van Henk Westerterp werden veel herkenbare melodieën ten gehore gebracht. Het was al gezellig druk toen het Brabants straatorkest De Pannelappen op het podium kwam. De leden van dit orkest komen uit verschillende plaatsen, enkele leden komen zelfs uit Beek en Donk. Ze zijn geen podiumorkest en staan graag op gelijke hoogte met het publiek In hun optreden ontbrak ook het showelement niet. Zoals ook alle andere jaren was het optreden van de Ekkermuzikanten in het midden gepland. Met enkele oude, maar ook nieuwe nummers probeerden zij, onder leiding van Piet Diender het publiek 45 minuten lang te vermaken. Nizozemska bracht Oberkrainer muziek, dit keer in de bezetting met accordeon, klarinet en trompet. Ze werden aangevuld door 2 zangeressen en door Els Diender spelend op de klarinet. Met hun optreden oogsten ze veel lof van het aanwezige publiek en de collega muzikanten. De middag werd spetterend afgesloten door “the Wine Children” uit Gemert. Met veel enthousiasme werden er bekende nummers ten gehore gebracht. Zij lieten zien dat zij als streetband heel veel niveau hebben. De polonaise werd ingezet en er werd volop meegezongen. Er was een kinderhoek ingericht waar de kinderen onder begeleiding konden knutselen. Ook de catering werd ook dit jaar weer door eigen mensen verzorgd. Kortom: een middag vol muziek en gezelligheid. Voor diegene die het gemist hebben:`Het volgende Ekkerfestival staat gepland voor 2 november 2014!
(♫) Miranda
 De Ekkermuzikanten  | ekkermuzikanten@gmail.com                                                                                                 2011: alle rechten voorbehouden