Vanaf 1986 De Ekkermuzikanten EKKERMUZIKANTEN Welkom Welkom Wie zijn wij Wie zijn wij Nieuws Nieuws Agenda Agenda Repertoire Repertoire Ekkerfestival Ekkerfestival Foto's Foto's Contact Contact Links Links Gastenboek Gastenboek Welkom Welkom Wie zijn wij Wie zijn wij Nieuws Nieuws Agenda Agenda Repertoire Repertoire Ekkerfestival Ekkerfestival Foto's Foto's Contact Contact Links Links Gastenboek Gastenboek
Boerenbruidspaar Omdat Peggy dit jaar boerin Janske was, hebben we samen met het boerenpaar de optocht gelopen, achter de boerenkar aan. Normaal gesproken spelen we met carnaval langs de route van de optocht. Dit was weer eens wat anders. Nellie deelde als echt omaatje koekjes en pepermuntjes uit aan de kinderen en voor ons een lekker borreltje en koffie.
Nieuws 2012
Zondag 22 januari, 40-jarig bestaan van buurtvereniging De Oude Toren. Onze kapel is ontstaan tijdens een barbecue van  buurtvereniging De Oude Toren 25 jaar geleden. In het begin zijn we begonnen met enkel mensen uit onze buurt. Later zijn er ook enkele leden van buiten de buurt bijgekomen. Dus voor ons zeker een reden om dit feest op te luisteren met muziek. Een muzikale fruitmand noemde Hans het. Het is natuurlijk altijd leuk om voor je buurtgenoten te spelen. Er was een brunch georganiseerd voor alle leden van de buurtvereniging. De paraplu’s op de foto hebben we eerlijk verdiend met de loterij, waarna we spontaan begonnen te zingen: Het hagelt, het hagelt, grote korrels........... De kinderen konden zich vermaken met enkele spellen, zodat de ouders ook lekker konden buurten met elkaar. Voor en na de brunch hebben we muziek gemaakt en hebben natuurlijk het bestuur gefeliciteerd met hun jubileum.
Boerin Janske (Peggy) Dit jaar gaat voor ons de carnaval iets anders lopen dan voorafgaande jaren. Peggy is gevraagd om dit jaar boerin te worden van het boerenpaar. Op carnavalsdinsdag wordt zij samen met boer Hent (Rene Derksen) in de on-echt verbonden in cafe zaal de Tapperij. 28 Januari was de vrijgezellenavond. Peggy werd in een verkennerspak gehesen bij café het Huukske en moest onderweg naar de Tapperij bij mensen aanbellen voor een heitje voor een karweitje of een taak voor een knaak. Gewapend met een sopje en een vloermop gingen we op pad. Maar of alles zo zuiver werd? Bij de ene dweilde ze de vloer en bij de volgende de deurramen. Boer Hent kreeg de opdracht om vanuit café de Spijker onderweg ingredienten te vergaren om een cake te bakken. Bij de Tapperij kwamen de mannen en de vrouwen bij elkaar, waar het feest verder ging met nog enkele opdrachten. Om 24 uur was de cake klaar! En volgens kenners erg lekker. Wij wensen Peggy en Rene een heel fijne carnaval toe en natuurlijk zijn we van de partij.
Op carnavalsdinsdag was de boerenbruiloft. Wij stonden al om 10.00 uur bij Peggy voor de deur om een serenade te brengen op het moment dat de boer haar kwam halen. Het was een gezellige boel met de nodige borreltjes, roggebrood en zult. Daarna ging de stoet in optocht naar de Tapperij waar het paar in de onecht verbonden zou worden. Natuurlijk waren er enkele bezwaren ingediend, maar die werden allemaal van de hand gewezen door de ambtenaar van de Burgelijke Stand, Wethouder Briels. Halverwege de bruiloft moesten we weer gaan voor onze volgende verplichting. ‘s Middags hebben we Prins Aron de uurste van de Torrekraaien (van buurtvereniging De Oude Toren) opgehaald van huis om samen met de raad van elf de jaarlijkse kindermiddag bij van de Burgt te vieren. Het was er weer erg druk. Na de plichtplegingen van de prins kon het feest beginnen.           
Carnaval
(♫)Liesbeth
Openluchtdienst St Servatiusgilde Lieshout Zondag 20 mei hebben wij samen met de Grottendorfer blaaskapel de openlucht dienst van het St Servatiusgilde muzikaal omlijst. De dienst werd gehouden bij het kapelleke van St Servatius op Ginderdoor. Op dat moment was het gelukkig droog, want het is een prachtig decor. (zie foto) Ook al zagen sommigen de dirigent niet te staan omdat er wat bomen in de weg stonden is het toch een geslaagde viering geworden, met na afloop koffie in het clubgebouw.  
21 mei, onofficiële opening Zorgcentrum de Regt Eindelijk, na 2 jaar bouwen is zorgboogcentrum De Regt eindelijk in gebruik. Het gebouw moet toch getest worden op de akoestiek, dus op 21 mei hebben wij daar een optreden verzorgd in een mooie lichte aula, met heel veel glas en een gedeeltelijk hoog plafond. Met de akoestiek is gelukkig niks mis mee, het klinkt goed en je kunt er heel fijn muziek maken.
Sorry-concert Wethouder Notenplein Je zal maar op het Wethouder Notenplein in Beek en Donk wonen. Dan heb je sowieso op de maandagavond een muzikale avond. De Ekkermuzikanten repeteren namelijk elke maandag in De Schuurherd, welke slechts door een schutting is afgeschermd van het Wethouder Notenplein. "Je hoort ze wel maar je ziet ze niet…" En daar moest verandering in komen! Vorig jaar hebben voor het eerst, in ons 25 jarige bestaan, een 'sorry-concert' gehouden op het Wethouder Notenplein. Want ja… op de repetitie vliegt er wel eens een nootje langs. Omdat we blijkbaar toch nog wat meer 'goed te maken' hadden, werden we dit jaar opnieuw uitgenodigd. En daar zaten we op 9 juli, op het zelfde plekje, onder een ietwat donkere lucht. Bijna was het 'sorry-geen-concert', maar de weergoden waren ons goed gestemd. Of hebben we de regenbuien 'weggeblazen'? Het werd een gezellige avond met een muzieknootje en een drankje. Na afloop werden we bedankt door Big Willy (wie ook verantwoordelijk is voor de foto’s van deze avond). Hij wist ons te vertellen dat de uitdrukking ‘sorry-concert’ niet van toepassing was. Er werd genoten van de muziek, “of je nu De Ekkermuzikanten ziet of niet”.  
♫)Liesbeth (♫)  Josien
(♫) Miranda
22e Ekkerfestival gezellig druk Op zondag 4 november werd alweer het 22e Ekkerfestival gehouden. Om 13.00 uur stonden de Muziekvrienden uit Boekel al klaar om de spits af te bijten. De Grottendorfers uit Mariahout speelden, voor ons herkenbare muziek. (zou dat misschien komen dat wij de dirigent ook heel goed kennen??) De Ekkermuzikanten hadden zichzelf met hun optreden bijna in het midden geplaatst. Enkele muziekstukken werden voor de eerste keer gespeeld. Sommige stukken waren opnieuw “herontdekt”en mede dankzij de hulp van een ingehuurde muzikante (= Els) klonk het heel erg goed. Rollik Goewd de buurtkapel die echt bij ons uit de buurt komt was de volgende. De Vosbergmuzikanten hadden weer een heel ander genre. Ze kwamen helemaal uit Panningen (Limburg) en maakte mooie luistermuziek. Ze wisten vooral het oudere publiek en de echte muziekliefhebber te boeien. De gezellige middag werd afgesloten door Farine de Mulderskapel uit Eindhoven. Verrassend was dat er ook nog enkele oud Beek en Donkenaren mee speelden. Deze muzieksoort sprak vooral de aanwezige jeugd aan. Op hun eigen wijze sloot deze blaaskapel deze middag af. Er was dus voor elk wat wils. Er werd genoten in de kinderhoek en lekker gegeten en gedronken bij de keuken en de bar. Voor diegenen die dit festival gemist hebben, volgend jaar is er weer een en wel op 3 november.
 De Ekkermuzikanten  | ekkermuzikanten@gmail.com                                                                                                 2011: alle rechten voorbehouden